OGIBiz Website

Eshop Before Menu
2879619
Menu
2879620
Main Description
2919516

Μάθετε περισσότερα για το φυτό

Horizontal Image Area
2919517

Kάνναβη


Η Κάνναβη είναι ένα φυτό με εκατοντάδες ποικιλίες και πολλές χιλιάδες ευεργετικές χρήσεις, που χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο εδώ και χιλιάδες χρόνια. 
Τον 20ο αιώνα, με αντιεπιστημονικό τρόπο, ποινικοποιήθηκε η ευφορική του διάσταση και απαγορεύτηκε συνολικά η χρήση του. Η κατάσταση όμως αλλάζει. 
Σήμερα, αρχές του 21ου αιώνα, στον πλανήτη επικρατεί ένας δημιουργικός αναβρασμός γύρω από την Kάνναβη. Δεκάδες είναι οι χώρες που άλλαξαν ήδη τη νομοθεσία τους, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επισήμως αναγνωρίσει τις θεραπευτικές της ιδιότητες και η επιστημονική κοινότητα ανακαλύπτει διαρκώς έναν πλούτο ιατρικών εφαρμογών. 
Από τις ΗΠΑ, την Ουρουγουάη, τον Καναδά, την Αυστραλία και το Ισραήλ, έως τα γειτονικά μας Βαλκάνια και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, η κινητικότητα και το επενδυτικό ενδιαφέρον για την ιατρική, διατροφική και βιομηχανική αξιοποίηση της κάνναβης είναι εντυπωσιακά. 
Η άγνοια, το στίγμα και η παραπληροφόρηση δίνουν τη θέση τους στα επιστημονικά δεδομένα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Horizontal Image Area
2919518

Η ιστορία του φυτού


Η Κάνναβη χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο από την εποχή των παγετώνων, εδώ και 12 χιλιάδες χρόνια, ενώ την Εποχή του Λίθου χρησιμοποιούνταν εκτεταμένα στην Ευρώπη και την Ασία. 
“Το Δώρο Των Θεών” χρησιμοποιούνταν ευρέως στην Κίνα πριν 5 χιλιάδες χρόνια, αλλά και την Αίγυπτο και την Ινδία πριν 4.000 χρόνια, κυρίως για την θεραπευτική, κλωστική και διατροφική του χρήση. 
Αναφορές στη θεραπευτική και την ευφορική δράση της κάνναβης, αλλά και τη χρήση της σε ιεροτελεστίες και τελετουργίες βρίσκουμε σε κείμενα του Ηροδότου, του Γαληνού και του Δημόκριτου. 
Το 1977 ο γνωστός αστροφυσικός Carl Sagan εκτίμησε ότι η Κάνναβη πρέπει να ήταν το πρώτο φυτό που καλλιεργήθηκε συστηματικά από τον άνθρωπο, γεγονός που πρέπει να συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού.

Horizontal Image Area
2919519

Cannabis Sativa L και βιομηχανική χρήση


Στις αρχές του 19ου αιώνα το 80% του συνόλου των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων παράγονταν από ίνες κάνναβης. 
Από αυτήν δημιουργούνταν χαρτί, σχοινί, υφάσματα, αλλά και τα καραβόπανα των πλοίων που έφεραν τους Ευρωπαίους στις ακτές της Αφρικής και της Αμερικής. 
Από κάνναβη φτιάχτηκε το καναβάτσο επάνω στο οποίο φιλοτεχνήθηκαν τα πιο γνωστά ζωγραφικά έργα της Αναγέννησης, αλλά και το χαρτί πάνω στο οποίο εκτύπωσε την πρώτη Βίβλο ο Γουτεμβέργιος. 
Το δημοφιλές περιοδικό Popular Mechanics (ΗΠΑ) το 1938 χαρακτήρισε την βιομηχανική κάνναβη ως τη “νέα καλλιέργεια των δισεκατομμυρίων δολαρίων” δηλώνοντας ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή περισσοτέρων από 25.000 προϊόντων, από δυναμίτη μέχρι σελοφάν. 
Οι καλλιέργειες του φυτού είναι φιλικές προς το περιβάλλον τόσο γιατί οι ανάγκες του σε νερό είναι μικρότερες σε σχέση με άλλα ινώδη φυτά όπως το βαμβάκι, όσο και γιατί έχει σειρά ιδιοτήτων που οδηγούν στην μείωση της χρήσης βλαβερών για το περιβάλλον χημικών, αλλά και στην απορρόφηση σημαντικών ποσοτήτων άνθρακα και ρύπων. 
Τα τρόφιμα από κάνναβη θεωρούνται υπερ-τροφές και περιέχουν το σύνολο των αμινοξέων και Ω3 λιπαρών που χρειάζεται ο οργανισμός. 
Τα συμπληρώματα διατροφής με Κανναβιδιόλη (CBD) και τα φυσικά καλλυντικά από κάνναβη κερδίζουν διαρκώς έδαφος και την προτίμηση των καταναλωτών για τις ευεργετικές τους ιδιότητες. 
Τα πλαστικά που κατασκευάζονται από κάνναβη είναι βιοδιασπώμενα, ανθεκτικά και τα πλέον φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ η κάνναβη αποτελεί ιδανικό υλικό για την παρασκευή οικολογικών μονωτικών και κατασκευαστικών υλικών, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μια επανάσταση στον χώρο των υλικών δόμησης. 
Καινοτόμες εφαρμογές όπως υλικό πλήρωσης για τρισδιάστατο εκτυπωτή, γραφένη για μπαταρίες, βιοκαύσιμα, νανοϋλικά από σελουλόζη κάνναβης και άλλα, είναι στο επίκεντρο της εφαρμοσμένης έρευνας.

Horizontal Image Area
2919523

Πως λειτουργεί  η Κανναβιδιόλη-CBD

Το Ενδοκανναβινοειδές Σύστημα του οργανισμού μας εμπλέκεται άμεσα σε διαδικασίες που κρατούν  το σώμα μας ισορροπημένο. Διαδικασίες όπως  η όρεξη, ο έλεγχος του πόνου, η διάθεση, η μνήμη,  οι λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος και  ο έλεγχος της φλεγμονής.

Tο Ενδοκανναβινοειδές Σύστημα βοηθά στη διαχείριση της ομοιόστασης, εξισορροπώντας  τις φυσικές διαδικασίες του σώματος. Αποτελείται κατά βάση από υποδοχείς ( τις κλειδαριές ) που βρίσκονται στο Ανοσοποιητικό και Νευρικό Σύστημα σε όλο μας το σώμα και από  τα Κανναβινοειδή ( τα κλειδιά που ανοίγουν  τις κλειδαριές αυτές ).

Το σώμα δημιουργεί τα δικά του Κανναβινοειδή,  τα λεγόμενα «ενδοκανναβινοειδή», που βοηθούν  στην υποστήριξη αυτού του ρυθμιστικού συστήματος. Η Κανναβιδιόλη-CBD, όταν την λαμβάνουμε μέσω κατάποσης, ατμίσματος κλπ. συμπληρώνει τα δημιουργούμενα από τον οργανισμό μας ενδοκανναβινοειδή.

Vertical Image Area
2919524

ΠΡΟΣΟΧΗ: Tι πρέπει να προσέχουμε  όταν αγοράζουμε έλαιο Κανναβιδιόλης-CBD

Ζητάμε πάντοτε αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων Ελέγχων για την περιεκτικότητα σε Κανναβινοειδή και τερπένια, καθώς και με την περιεκτικότητα σε παρασιτοκτόνα, υπολειμματικούς διαλύτες και μυκοτοξίνες που υπάρχουν ( ή δεν υπάρχουν ) στο έλαιο Κανναβιδιόλης. Εάν μια εταιρεία διστάζει να μοιραστεί μαζί μας αυτά τα αποτελέσματα, αυτό πρέπει να αποτελέσει παράγοντα αποτρεπτικό για την αγορά του συγκεκριμένου ελαίου μιας και υποδηλώνει ότι η εταιρεία «κάτι έχει να κρύψει» ή ακόμη και το ότι δε διεξαγάγει καν τέτοιους ελέγχους. Ελέγχουμε εάν το σκεύασμα φέρει σήμα GMP – Good Manufacturing Practice ή, ακόμη καλύτερα, ISO.

Ναι μεν τα έλαια Kανναβιδιόλης, πρακτικά, δεν έχουν παρενέργειες, υπάρχουν όμως αυστηρές προϋποθέσεις για την παρασκευή τους οι οποίες εάν δεν ακολουθηθούν πιστά από αυτόν που τα παράγει, μπορεί να μην υπάρξει ιαματικό αποτέλεσμα.

Τι είναι η φόρμουλα Ασιατικών βοτάνων®;

 

 

Οι πατενταρισμένοι τύποι Ασιατικών βοτάνων ™ είναι συγκεκριμένα φυτικά σκευάσματα που έχουν διαδοθεί για αιώνες μέσω μιας οικογένειας ιατρών. Προηγουμένως ήταν διαθέσιμα μόνο στις βασιλικές οικογένειες της Ανατολικής Ασίας, γεγονός που τους καθιστά ξεχωριστούς και πραγματικά ισχυρούς. Αυτοί οι τύποι δεν είναι μεμονωμένα βότανα αλλά η σοφία για το πώς κανείς να εξάγει και να συνδυάσει τα βότανα για να δημιουργήσει μια πραγματικά ισορροπημένη φόρμουλα που λειτουργεί άριστα με το σώμα. Οι πατενταρισμένοι αυτοί τύποι στα προϊόντα μας δεν μπορούν να βρεθούν σε κανένα άλλο σημείο.

Είναι γνωστοί καθ 'όλη τη διάρκεια των αιώνων, επειδή είναι μερικοί από τους ισχυρότερους και ασφαλέστερους τρόπους να αποκατασταθεί η ισορροπία του chi του σώματός σας, το οποίο στην ανατολική ιατρική είναι η ζωτική ενέργεια που είναι απαραίτητη για να ζήσει κανείς. Η δυνατότητα να αποκατασταθεί η ισορροπία του chi στο επίπεδο της ρίζας του επιτρέπει την αυξημένη και σωστή ροή. Οι πατενταρισμένοι τύποι Ασιατικών βοτάνων λέγεται ότι εξισορροπούν το chi σας, επιτρέποντας στο σώμα να λειτουργεί σωστά.
Στην ανατολική ιατρική, το Chi είναι η κύρια πηγή ενέργειας κάθε ζωής. Ρέει κατά μήκος των οδών του σώματος που ονομάζονται μεσημβρινοί και αποθηκεύεται στα μεγάλα όργανα. Όταν το chi διαταραχθεί, δημιουργούνται εμπλοκές και το σώμα εκδηλώνει πόνο ή ασθένεια. Αυτή η διαταραχή μπορεί να οφείλεται σε πολλά πράγματα, όπως στρες, τραυματισμό, διατροφή χειρουργικών επεμβάσεων, τοξίνες, υπερβολική χρήση και γήρανση. 

Διαβάστε περισσότερα

Footer
2879630